YDS; sınav deneyimi geçiren her adayın bildiği gibi ciddiye alınması gereken bir sınavdır. Türkçe paragrafları bile bazen okurken zorlanan bir adaydan daha uzun paragrafları üstelik İngilizce okuyup anlaması beklenmektedir. Gramer, kelime, soru türlerini saymıyorum bile. 2000 yılından beri bu sınavlara hazırlayan bir eğitmen olarak siz değerli adylarla paylaşabileceğim birkaç maddeyi buraya aktardım. Hadi gelin beraber bir göz atalım.
1.YDS'de ilk kural; asla bu kadarı bana yeter deme. Her gün yeni şeyler öğren ve eskileri tazele.
2.YDS`de ne kadar çalıştığınız kadar nasıl çalıştığınız da önemlidir. Örnek: Yanlışları incelenmeyen testin faydası yoktur.
3.YDS`ye kiminle hazırlandığınız da önemli. Uzman eğitmenin katkısı yadsınamaz. Karmaşık değil basitleştirerek anlatan eğitmeni seçin.
4.YDS eğitmeninde karmaşa profesyonelliğin değil acemiliğin göstergesidir.
5.YDS'den 75 alan İngilizce konuşamayabilir ama İngilizce literatür taraması yapıp okuduğunu anlayabilir.
6.YDS bolca deneme yapmadan çözülebilecek bir sınav değil. Bu doğru ama çözümü yapılmayan bir denemenin de faydası yoktur ya da çok azdır.
7.YDS için bolca metin sorusu çözmek "hayatı okuma" becerisini geliştirebilir. Ne dersiniz?
8.YDS için 1 gün 10 saat İngilizce çalışmak yerine 10 gün 1'er saat çalışmak daha faydalıdır. Ne dersiniz?
9.YDS hazırlıkta İngilizce çalışmayı sevmek için sevdiğiniz şeyleri İngilizce'yle ilişkilendirin. Kitap okumak, film ve müzik gibi..
10.YDS'de bütün gramer konuları ayrıntılı bilinmeden de başarılı olunabilir, ama kelime bilinmeden ve deneme yapılmadan başarılı olunamaz.